Gymnastik/Motion

2021: ALL AKTIVITET INSTÄLLD TILLSVIDRE PG COVID-19. VI ÅTERKOMMER SÅ FORT VI VET NÄR VI KAN STARTA VERKSAMHETEN IGEN!

Gymnastiksektionens mål är att få så många som möjligt att röra på sig, gammal som ung.

Kostnad 2020

Medlemskap i ÖIK är ett måste (försäkringsfråga) och man måste ha löst medlemskap för aktiv medlem. Utöver medlemsavgiften betalar du även in en träningsavgift på 300 kr/termin för att delta vid alla våra träningspass inkl. spinning. (gäller från 18 år och uppåt). Har du betalat träningsavgiften får du delta i hur många träningspass du vill.

Vi vill gärna att du betalar in din avgift via ÖIK:s konto, bankgiro 5075-5685 eller Swish 123 198 43 92. Läs mer under: medlem.

Dag Tid Aktivitet Info Ledare
Tisdag 19.30-20.30 Motionsgympa
dam och herr
Drop in Karin
Onsdag 17.15-18.00 Barn 3 - 6 år Drop in Caroline/Linda
Onsdag 19.00-20.00 Cirkelträning  Boka

Sandra/Malin

Söndag 18.00-19.30 Step up Boka Linda/Jessica

Ledare för respektive pass meddelar via Facebook när träningen för terminen börjar, slutar och gör uppehåll.

Vi saknar fortfarande ledare för barngympa 6-12 år. När vi har ledare kan vi starta det passet igen. Är du intresserad av att ställa upp som ledare, kontakta någon i styrelsen.

Motionsgympa

Motionsgympan är varierad, funktionell och enkel att hänga med i. På en timme tränar du hela kroppen. Kondition, styrka och rörlighet i ett och samma pass. Träningskänslan och lusten att röra sig kommer ur musiken. Alla deltar efter sin egen förmåga och lust. Motionsgympan är ett bra komplement till spinning, löpning och andra motionsformer.

Core/styrka/tabata/cirkelträning

Core tränar bål och balans. Styrka tränas genom hantlar, gummiband och vår egen kroppsvikt. Tabata står för tuff intervallträning. Cirkelträning innebär stationer med olika övningar.

Barngymnastik

I denna grupp läggs fokus på barnens rörelse i lek, t ex med musik eller ramsor. Man övar på balans och koordination, såsom kullerbyttor. Alla rörelser utgår från hur mycket barnen kan och alla ska känna att de klarar rörelserna och har roligt. Genom lek lär sig barnen hur rörelserna fungerar.

Step up

Step up är ett fartfyllt konditionspass på bräda till musik. Det bygger på stegkombinationer, där man även lägger till armrörelser om man vill. I mitten av passet har vi styrketräning , med bl a hantlar.

Uppdaterad: 04 DEC 2019 14:53

Postadress: